Nederlandse | Verander taal
Menu

Media Archive

11/05/2017

Nieuwe TORNADO wint red dot design award 2017

NIEUWE STIGA TORNADO 9118 XWS TUINTRACTOR WINT DE RED DOT AWARD 2017 IN DE CATEGORIE “HIGH QUALITY DESIGN”

 

De jury heeft beslist: na het evalueren van 5500 producten van over de hele wereld, gaven ze de “Red Dot 2017” aan de STIGA Tornado 9118 XWS in de categorie tuintractoren. Het comité van experts voor de Red Dot Award Product Design 2017 heeft de internationale kwaliteitszegel voor uitzonderlijk design toegekend aan de nieuwe STIGA tuintractor.

 

De internationale tegenstanders waren fabrikanten en ontwerpers uit 54 landen en verschillende industrieën. De jury bestond uit 40 onafhankelijke ontwerpers, ontwerpleraars en gespecialiseerde journalisten die de elke machine heeft getest, besproken en geëvalueerd.

De award heeft een speciale betekenis voor STIGA, een erkenning van een constant inspanning om de consumenteneisen te gebruiken als constante drijfkracht voor productontwikkeling. STIGA streeft steeds naar een evenwicht tussen prestaties en functionaliteit om zo gebruiksvriendelijke producten te kunnen aanbieden die aansluiten bij de noden van tuinliefhebbers.

De nieuwe STIGA Tornado is een samensmelting van stevigheid, kracht en duurzaamheid met een innovatief ontwerp. De motorkap combineert een aantrekkelijk uitzicht met gloednieuwe LED koplampen die de gebruiker op elk moment van het nodige licht voorzien. Dankzij de brandstoftank van 15 L  kun je langere werksessies afwerken, zonder te moeten stoppen om bij te vullen en de cruise control biedt je het comfort om met een constante snelheid te rijden. Met de multifunctionele display kun je gemakkelijk de werkparameters – zoals batterij, olie, brandstof en toerental – in het oog houden.

De STIGA Tornado Pro 9118 XWS 4WD is ontworpen voor intensief en veeleisend werk in grote tuinen, doordacht voor tuiniers die het gras snel en gemakkelijk willen maaien – zelfs op ruw terrein. Voor dit terrein is de zitmaaier uitgerust met vierwielaandrijving en een versterkt maaidek met 118 cm maaibreedte, drie vrij draaiende messen en 6 anti-scalpwielen. Een batterijlader en trekhaak zijn inbegrepen, samen met de mulching kit. Zo kun je op elk moment makkelijk kiezen voor mulchen (voor regelmatig onderhoud) of zijwaartse uitworp (voor hoog gras).

 

Over STIGA

Gesticht in Zweden in 1934 - STIGA is trots op meer dan 80 jaar ervaring in producten voor de tuin. De waarden die ons DNA kenmerken zijn innovatie en klantgerichtheid. Dankzij deze warden kunnen we een breed assortiment aanbieden en probeert STIGA de noden van elke consument te kunnen vervullen.

Jouw tuin is het middelpunt van onze uitdaging: producten aanbieden voor elk seizoen. Het STIGA gamma bestaat uit heel wat machines op benzine, elektrisch of op accu: grasmaaier frontmaaiers, tuintractoren, zero-turnmaaiers, robotmaaiers, trimmers, bosmaaiers, kettingzagen, heggenscharen, bladblazers, hoogsnoeiers, verticuteermachines, tuinfrezen, veegmachines en sneeuwblazers. Verschillende producten voor zowel voor een kleine stadstuin als voor de gemiddelde of grote tuin.

 

 

Voor meer informatie:

Marketing & Communicatie

Francesco Baldissera

Group Marketing and Communication Manager

francesco.baldissera@ggp-group.com